Bezing ons Amersfoort!

06 augustus INDEBUURT Amersfoort
Melt Pels

Studio-FCG zoekt lokale muzikanten die over Amersfoort willen schrijven

Ben jij geboren met een gouden griffel in je hand? Kun je een instrument bespelen, zingen of lijkt het je tof om een professionele opname en misschien zelfs een videoclip op te nemen? Dan is Studio-FCG op zoek naar jou!
De Amersfoortse muziekbroedplaats is een soort van ‘De beste singer-songwriter van Amersfoort’ begonnen. “We dagen alle muzikanten, dichters en songwriters uit om een lied te schrijven over Amersfoort. Maakt het poëtisch, een carnavalskraker, historisch, romantisch, deathmetal of wat je maar wil. Studio-FCG is nieuwsgierig naar jullie verhaal in bezongen toestand over de stad”, vertelt Bernard van Gellekom, oprichter van Studio-FCG.

Tom Krikke tijdens “Zeven op zondag” in FLUOR

De liefde voor Amersfoort

Het idee voor deze zoektocht kwam onder het genot van een biertje. Amersfoorters Tom Krikke en Bernard van Gellekom genoten van zo’n gele rakker, toen Tom zijn gitaar erbij pakte. Hij speelde een nummer over de liefde die hij in Amersfoort vond. “Daar moeten we iets mee doen”, zei Bernard.

De beste singer-songwriter van Amersfoort

“We hebben zo’n 60 muzikanten en technici bij het FCG Collective. Daar zitten er een aantal tussen die heel graag meewerken aan een prachtig nummer voor Amersfoort. Van compositie tot het opnemen van een videoclip. Als je zelf muzikant bent en je hebt een band dan kunnen we natuurlijk ook daarmee aan de slag”, vertelt Bernard.

Meedoen

Zie jij het zitten om mee te doen? Schrijf dan een songtekst over de Keistad! Stuur deze, of een demo hiervan, naar Stichting-FCG. “De rechten blijven geheel van jou. We willen samen iets moois neerzetten!” Alle inzendingen worden door de studio beluisterd. Uiteindelijk mag Amersfoort gaan stemmen op de meest creatieve, mooie of bijzondere inzendingen. Het lied met de meeste stemmen wordt uitgenodigd om een professionele opname te maken! En natuurlijk zorgt Studio-FCG er voor dat nummer straks live te horen is, op een van de podia van Amersfoort!”

Luister hier naar de eerste binnengekomen demo versie van Tom Krikke,
Straten van Amersfoort


Met grote dank voor het overgenomen artikel van Melt Pels, INDEBUURT AMERSFOORT.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *