The New FCG-Collective

Een FCG band bestaande uit een collectief van aanstormend hoogwaardig talent tot 30 jaar. Deze vormen samen een lijst van covers die ze instuderen en eigen maken. Alles om ca. 3x 20 min. muziekplezier te brengen op de podia in het hele land.

Met regelmaat krijgen wij de vraag of wij een band kunnen leveren, aan b.v. FLINT, FLUOR, Fort33 en andere podia, wij struinen dan door ons netwerk heen en geven namen door die ze eventueel kunnen vragen om op hun podium te komen spelen, zo zijn al veel podia met FCGers gevuld.

Het grote FCG-Collective project uit 20-21 heeft al verschillende follow-ups teweeg gebracht zo ook dit project wat al even sudderde tussen alle andere nieuw bedachte formats door.
Onder leiding van Elliott Smit met ondersteuning van Arno Mijnten hebben we The New FCG-Collective opgezet uit jong aanstormend talent, om samen een serie van covers in te studeren. Covers bestaand uit de muziek vanaf de jaren 70 tot heden en van Rock tot Pop.
Gezien we diverse podia met hun publiek hebben die we kunnen vullen zal het muziekaanbod breed moeten zijn. Per optreden bekijken we wie met welke playlist op pad gaat om een feestje te bouwen.


Hoe werkt het,
Uit de pool van muzikanten stellen we per project een band samen die voor dat project geschikt zijn maar ook beschikbaar. We bepalen de playlist en we gaan die repeteren zodat iedereen op scherp het podium op kan. Deze playlist staat op de FCG-Collective drive en iedereen kan dus deze met de bijgeleverde leadsheets eigen maken. Hier vind je ook wie er mee doen en wat ze (al) kunnen spelen. We gaan ook op voorhand regelmatig hier in de studio speelavonden organiseren om iedereen aan elkaar te laten wennen maar ook vooral contacten op te doen om wie weet wat voor (eigen)projecten op te tuigen.
Diegene die het project/optreden aanbrengt is projectleider en stelt samen met de coaches Elliot en Arno de band samen. De projectleider organiseert repetities en zorgt dat alles klaar gestoomd wordt voor het optreden, ook hier weer met ondersteuning van de FCG coaches.

Het kan dus dat er meerdere projecten tegelijk lopen en er meerdere bands nodig zijn.

Inkomsten – kosten

In principe treden wij niet gratis op, goede doelen of promo acties daargelaten.
Onze minimale projectprijs is 350 euro, er van uitgaande dat dan podium, backline, licht en geluid verder verzorgt is door de opdrachtgever.

De verdeelsleutel is als volgt:
25% van het productiebedrag is voor Stichting-FCG hier wordt ruimte/faciliteiten/marketing en de coaches uit betaald.
15% is voor de projectleider die het project/productie aangebracht heeft.
60% Wordt verdeeld onder de muzikanten die daadwerkelijk het optreden doen, speelt de projectleider mee dan deelt hij hier ook nog eens in mee.

Basis huisstijlsheet

Gebruik van Studio-FCG en faciliteiten is voor The New Collective club gratis, wel in goed overleg om commerciële activiteiten niet in de weg te zitten. Dus ook als je voor jezelf eens ff wil jammen met een clubje.

Wat doen wij,
Wij zorgen voor de promo naar buiten en dat het collectief een fysieke ruimte en materialen heeft om te repeteren. Wij verzorgen de bookingen nadat deze binnen gekomen of aangebracht zijn en belangrijk de facturatie en dat het ook betaald wordt.
Wij zorgen voor goede coaches die de leadsheets verzorgen en de projectleiders ondersteunen. En natuurlijk wordt je FCG-er, de club die met en voor elkaar toffe muzikale producties voor de stad bedenken en uitvoeren.

Toekomst,
Wie weet zetten we ook nog eens de The Old Collective op met door de wol geverfde muzikanten die de podia kunnen laten knallen… #WhoopWhoop

Basis huisstijlsheet

Reacties zijn gesloten.