The Collective release party

Tijdens Corona en de verschillende lockdowns hebben de muzikanten uit onze stad niet stilgezeten. Meer dan 75 tekstschrijvers, componisten, muzikanten en technici hebben zich verenigd en op afstand tien songs en clips gesmeed. Met elkaar, door elkaar, voor elkaar. Nu het allemaal weer kan en mag is het tijd om de tien songs te laten horen en zien! Op zondag 7 november heeft FLUOR hun grote zaal ter beschikking gesteld om deze bijzondere bijeenkomst te laten plaatsvinden.

Extra bijzonder aan dit project is dat artiesten, maar ook producer en initiatiefnemer Dennis van Amstel van Stichting-FCG, elkaar veelal nooit in het echt gezien hebben. Toch hebben ze samen, op het diepste punt van de coronaperiode, tien prachtige nummers en clips gemaakt. Opgenomen in schuurtjes, slaapkamers, op zolders of in de huiskamer op de vleugel van pa en ma. 

Zeven van de tien songs worden live op hoofdpodium van FLUOR gebracht, de overige drie songs worden op groot scherm gepresenteerd. Er wordt een orkestbak gebouwd waar het Amersfoorts Jeugd Orkest zijn aandeel in laat horen, met tegelijkertijd de scheurende gitaren boven hun op het podium. De live optredens worden voorafgegaan met een tafelgesprek waar de presentators en DJ desbetreffende tekstschrijver en componist uitlokken hun verhaal te doen middels muziek en vragen. Waar halen zij inspiratie vandaan en hoe heeft dit geleid tot het schrijven van tekst en muziek voor deze tien nummers, die nu al toebehoren aan de toch al rijke historie van Amersfoortmuziekstad? Kortom, een bijzondere middag vol muzikale connectie en passie!

Gastheer van de dag is Arno Mijnten (Aaron Asbury) met Eva Meuwissen (Per Expressie) als sidekick en met Aurelia Wurfbain (Bricked Out) als presentator op het hoofdpodium. DJ van dienst is niemand minder dan Tim Holland. Toegang tot dit evenement is gratis!

Vind hier een fotoverslag van de dag der dagen van Amersfoortmuziekstad!

Vind hier de 10 clips en songs,Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *