The FCG-Collective

Amersfoort 09 november 2021

Amersfoorts muzikanten collectief The FCG Collective presenteert album in FLUOR

Tijdens Corona en de verschillende lockdowns hebben de muzikanten uit onze stad niet stilgezeten. Meer dan 75 tekstschrijvers, componisten, muzikanten en technici hebben zich verenigd en op afstand tien songs en clips gesmeed. Met elkaar, door elkaar en voor elkaar.

En nu het allemaal weer kan en mocht was het tijd om de tien songs te laten horen en zien!
Op zondag 7 november heeft FLUOR hun grote zaal ter beschikking gesteld om deze bijzondere bijeenkomst te laten plaatsvinden.

Extra bijzonder aan dit project is dat artiesten, maar ook producer en initiatiefnemer Dennis van Amstel van Stichting-FCG, elkaar veelal nooit in het echt gezien hebben. Toch hebben ze samen, op het diepste punt van de coronaperiode, tien prachtige nummers en clips gemaakt. Opgenomen in schuurtjes, slaapkamers, op zolders of in de huiskamer op de vleugel van pa en ma. 

Zeven van de tien songs werden live op hoofdpodium van FLUOR gebracht, de overige drie songs werden op groot scherm gepresenteerd. Er werd een orkestbak gebouwd waar het Amersfoorts Jeugd Orkest zijn aandeel in liet horen, met tegelijkertijd de scheurende gitaren boven hun op het podium. De live optredens werden voorafgegaan met een tafelgesprek waar de presentators en DJ van dienst desbetreffende tekstschrijver en componist uitlokken hun verhaal te doen middels muziek en vragen. Waar haalden zij inspiratie vandaan en hoe heeft dit geleid tot het schrijven van tekst en muziek voor deze tien nummers, die nu al toebehoren aan de toch al rijke historie van Amersfoortmuziekstad. Kortom, het was een meer dan bijzondere middag vol muzikale connectie en passie!

Gastheer van de dag was Arno Mijnten (Aaron Asbury) met Eva Meuwissen (Per Expressie) als sidekick en Aurelia Wurfbain (Bricked Out) als presentator op het hoofdpodium. DJ van dienst was niemand minder dan Tim Holland. (Per Expressie & FLUOR)

Vind hier een fotoverslag van de dag der dagen van Amersfoortmuziekstad!

Vind hier de 10 clips en songs,

September 2021

Er staan er al flink wat op en nog op stapel en we gaan er voor ondanks de Corona dat we einde dit jaar met zijn allen bij elkaar kunnen komen en eindelijk kunnen zien wie nu met wie samengewerkt heeft.
Maar vingers crossed… die Corona he, alhoewel die ons ook samenbracht.

Dennis

Amersfoort mei 2020

The FCG Collective – a chain of music. Samen werken aan nummers om er uiteindelijk een album uit voort te laten komen.

Wat is het idee: Wij ontvangen als producer/moderator van één van jullie een songtekst. Deze worden doorgezet naar één van de aangemelde muzikanten. Deze maakt èn filmt zijn of haar bijdrage en stuurt deze weer terug naar mij. Ik maak iedere keer tussentijdse mixen en stuur deze weer door naar een volgende muzikant. Uiteindelijk is de song helemaal ingespeeld en wordt de finale mix gemaakt door één van de aangemelde muzikanten/technici. Als laatste wordt deze mix gemasterd (door één van de aangemelde muzikanten/technici), voorzien van de beelden en afgeleverd als totaal filmpje door… Je raadt het al; Eén van de aangemelde muzikanten.

De resultaten van al deze samenwerkingen komen dan terug op onze Facebook pagina. Iedereen uit het Amersfoortse muzikantennetwerk is welkom om deel te nemen. Wat je als instrumentalist/vocalist wel nodig hebt is de mogelijkheid om multitrack op te nemen. Mocht je die mogelijkheden nu niet hebben, laat ons dit dan vooral weten dan gaan we kijken naar oplossingen. Wij zouden er retetrots op zijn als we dit met elkaar, voor elkaar zouden doen. Want hoe tof zou het zijn als we een album kunnen maken? Een album om op terug te kunnen kijken als we door deze periode heen zijn gekomen. En hoe spannend en uitdagend is het om met andere muzikanten samen te kunnen werken op deze manier? Zonder vooraf de uitkomst al te weten!

Lijkt het je leuk om aan dit collectieve project deel te nemen? Stuur ons dan een berichtje of mail naar onze project leider Dennis van Amstel, info@dennisvanamstel.nl.
Wij zijn reuze benieuwd!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.