Waarvandaan

Stichting-FCG
Het grootste regionale live muziek liefhebbers platform!
Ontstaan in 2014 door vragen van bands en lokale festivals aan ons over wie wat en waar… We hebben toen een online platform op Facebook opgezet en daar later een website aan gekoppeld waarop we de aangesloten bands en artiesten actief promoten. In 2020 is de naam van de fysieke Studio-FCG waar de naam aan ontleent is opgesplitst en is er Stichting-FCG opgezet.


Ons logo behelsd twee partijen die elkaar vinden en naar een resultaat toe werken.
Studio-Fecundus Coire Gellekom en nu ook Stichting-Fecundus Coire Genitus, waar in Fecundus Coire vruchtbare samenwerking betekend en Genitus voortgebracht betekend.

Wij zijn een regionaal live muziekplatform voor de regio Eemland, wat opgezet is om muzikanten aan elkaar te verbinden, om acts te formeren en acts aan podia te koppelen om optredens te organiseren. Daarnaast zijn wij actief op zoek naar nieuw talent in al zijn muzikale en kleurrijke vormen en ondersteunen deze in het (door)ontwikkelen en het in beeld brengen hiervan op de podia in de regio maar ook daarbuiten. Dit door middel van artikelen op onze (social)websites en het organiseren van eigen events die uitgesproken de diversiteit aan muziek, talent en bevolkingsgroepen laat zien en horen.

Wij streven naar het koppelen van muziek aan andere kunstdisciplines en dit voor een zo breed mogelijk publiek zichtbaar maken, dit is een pré bij het organiseren van al onze evenementen. Ook het opzetten en organiseren van praktische lesavonden over marketing, management en techniek voor iedereen die betrokken is bij het organiseren van livemuziek.

Wij willen ons niet binden aan vaste organisaties of podia, maar juist verbinden, door als een productiebedrijf van podia naar podia te hoppen en eigen podia te organiseren. Wij willen met zoveel mogelijk organisaties die daarvoor openstaan samenwerken.

In onze fysieke studio’s verzorgen wij naast repetitie en opname mogelijkheden, lesprogramma’s, artiesten en bandcoaching, RTV uitzendingen en studio- en (v)(p)odcast opnames of te wel een plek waar lokale muziek acts zich kunnen ontwikkelen maar ook presenteren.

Reacties zijn gesloten.