Doelstelling

Stichting-FCG
Wij zijn op de eerste plaats een regionaal muziekplatform voor de regio Eemland, wat opgezet is om muzikanten en artiesten aan elkaar te verbinden, om acts te formeren en deze acts aan podia te koppelen dit alles met als einddoel de kunsten aan het publiek te laten horen.

Daarnaast zijn wij actief op zoek naar nieuw talent in al zijn muzikale en kleurrijke vormen en ondersteunen deze in het (door)ontwikkelen en het in beeld brengen hiervan op de podia in de regio maar ook daarbuiten. Dit door middel van artikelen op onze (social)websites en het organiseren van events en RTV uitzendingen die uitgesproken de diversiteit aan muziek en talent laten zien en horen.

Wij streven naar het koppelen van muziek aan andere kunst of sport disciplines en dit voor een zo breed mogelijk publiek zichtbaar maken, dit is een pré bij het organiseren van al onze evenementen. Ook het opzetten en organiseren van praktische lesavonden over marketing, management en techniek voor iedereen die betrokken is bij het organiseren van livemuziek staat op onze wensenlijst.

Wij willen ons niet binden aan een vaste organisatie of podia, maar juist verbinden, door als een productiebedrijf van podium naar podium te hoppen en daar in alle gezamenlijkheid eigen producties te draaien. Wij willen met zoveel mogelijk organisaties die daarvoor openstaan samenwerken.

In onze fysieke studio’s verzorgen wij naast oefen en repetitie mogelijkheid, lesprogramma’s, artiesten- en band coaching, talent ontwikkeling, RTV uitzendingen en studio- en podcast opnames. Het is een thuisbasis van al vele nieuwe samenwerkingen en producties. Het is een plek waar lokale muziek acts zich niet alleen kunnen door ontwikkelen maar ook presenteren aan het publiek.

Zeven op Zondag bij en met FLUOR. Foto: Cees Wouda

Vrijwilligers
Wij hebben een grote pool aan vrijwilligers die meewerken aan tal van producties die wij zelf bedenken. Noem een Zeven op Zondag, Zever op Zondag, Het FCG-Collective, Studio-FCG draait door, De debattafel, De Kamersessies, Winter café en meerdere muzikale projecten die hier zijn oorsprong heeft. De vrijwillige basis van artiesten en technici draait om eigen non-commerciële producties. Wordt dit gemeengoed of is er een productie wens bij derden dan is het zeker niet zomaar vanzelfsprekend dat dit op vrijwillige basis opgetuigd gaat worden. Voor het Toon Hermans huis draaiden wij een productie van 3 dagen en nachten om geld op te halen 80.000,00 was een mooi bedrag, dan doen wij dit met liefde en tegen 0 tarief bijvoorbeeld. De doelstelling is om producties die bedacht worden een kans te geven en uit te proberen en een kans van slagen te geven. Iedereen mag met een format komen als het aansluit bij onze doelstellingen, een klein team bekijkt dan of dit haalbaar en wenselijk is.
Wil je meedoen schrijf je dan hier in! stichting-fcg.nl/contact/ik-wil-meedoen #AlvastBedankt

Eigen producties
Wij hebben inmiddels twee ruim gefaciliteerde oefenruimten, Het Pomphok en Het Kantoor en daarnaast De Huiskamer, wat ook dienstdoet als controlroom voor opname sessies en de RTV uitzendingen. Hier worden producties opgetuigd en geoefend in het belang van Amersfoortmuziekstad. Veel van de technische materialen worden aan elkaar beschikbaar gesteld met strakke afspraken. Zo kan iedereen eens proeven aan een ander instrument, versterker of b.v. mengtafel. Dit is het model wat vanaf 2017 gegroeid is en velen in onze stad inmiddels kent en liefheeft…
Wij stellen onze studio’s en ruimten beschikbaar aan producties die #AmersfoortMuziekstad in beeld brengen, als de kamersessies, RTV uitzendingen en muzikantensamenwerkingsprojecten als b.v. de Bowie Bonanza op Lepeltje Lepeltje en Kurt Cobain tribute in FLUOR.
Audio, Video, lichttechniek en streamtechniek allemaal met de nieuwste apparatuur ruim aanwezig.
Wij streven er naar dat elke productie betrokkenheid genereert van zoveel mogelijk mensen en disciplines.

Studio-FCG
Wij hebben voor Studio-FCG een site waar je alle info kan vinden met betrekking tot het huren van studio en oefenruimten. Deze studio’s staan geheel ter beschikking aan Stichting-FCG om er projecten te draaien te repeteren, opnemen en RTV uitzendingen te verzorgen.

Facebook
We hebben een besloten en een open naar buiten gerichte Facebook pagina.
De besloten facebook Studio-FCG site is voor de club mensen en organisaties die dienstbaar zijn aan de live beleving van #AmersfoortMuziekstad. Hier kan men vragen aan elkaar stellen, acts opzetten, evenementen organiseren en diensten aanbieden. De openbare Facebook site is voor alle livemuziek liefhebbers in de regio, wij zetten hier alle op FB aangemaakte evenementen met betrekking tot livemuziek op, van rock tot klassiek, aangevuld met eigen en gepubliceerde stukken en fotoverslagen uit de lokale media.  Een complete schowcase dus van #Amersfoortmuziekstad en #Amersfoortklassiekstad.

Op onze naar buiten gerichte Facebooksite vindt u het laatste nieuws en linken naar alle lokale producties die betrekking hebben op de muzikale live entertainment in Amersfoortmuziekstad. Ook de samenwerkingsprojecten en het laatste nieuws vindt u hier.

Instagram
Op onze Instagram droppen we de laatste beelden uit de studio of van de podia uit Amersfoortmuziekstad.

Uitzendingen en opnames
Al onze producties kunt u hier vinden op ons FCG Youtube kanaal en FCG Mixcloud kanaal.
Live uitzendingen zullen veelal verlopen via het AMP Mixcloud kanaal.

Eempodium
Eempodium is onze grote culturele moeder, hier vind je de meest actuele cultuuragenda van de regio en meer info met betrekking tot onze Amersfoortcultuurstad. Klik hier in de agenda op Categorie en klik je favo uitgaansavond aan, live muziek natuurlijk en je hebt alle mogelijkheden op een rijtje.

Amersfoortmuziekstad
Samen met Citymarketing Amersfoort onderhouden wij de site Amersfoortmuziekstad, hier vind je alle partijen die bijdragen aan onze culturele muziekstad, oefen en studio ruimten, live muziek evenementen en platforms tot en met de grote lokale acts.

Bookthat033
Wij ondersteunen en promoten Bookthat033 de lokale culturele database met alle info over bands, muzikanten, artiesten en kunstenaars. Heldere minisites brengen hier alle noodzakelijke info in beeld.

Wens
Al het bovenstaande is ontstaan uit de wens om muzikanten en partijen te verbinden en vooral startende muzikanten en acts de gelegenheid te geven op een breder en professioneler podium te acteren en daarmee de diversiteit van muzikaal Eemland meer kans te geven in beeld te komen bij het publiek.

Stichting-FCG is de verbinding tussen artiesten, muziekstijlen, kunstvormen, podia en publiek.

Het bestuur van Stichting-FCG
Bernard van Gellekom
Ingeborg Stuij
Marc Defares
Reacties zijn gesloten.